Välkommen till Wilma för Yrkesinstitutet Prakticum

Nyaste notiser

Ändringar i google tjänsternas inloggning 10.08.2019

Detta meddelande beskriver hur Studerande och Lärare loggar in till exempelvis Classroom I och med ändringarna som genomförts under sommaren har även Googletjänsternas inloggning ändrats att vara bunda med samma användarnamn och lösen som till de övriga tjänsterna.

Läs hela notisen

Hur fungera då studierätten tar slut (Du dimitteras eller dina studier slutar av annan orsak) 16.05.2019

- Rätten att använda Prakticum IT-tjänster är knuten till din rätt att studera. - När du dimitteras eller dina studier slutar stänger Prakticum dina användarkonton och raderar dessa. Efter en viss tid kommer dina e-postmappar och andra filer att raderas permanent.

Läs hela notisen

Office 365 för utbildning tjänsten nu öppnad! 27.12.2017

Office 365 för utbildning är en samling tjänster där du kan samarbeta och dela skolarbetet. Den finns kostnadsfritt för lärare som arbetar på Prakticum och studerande som är inskrivna på Prakticum. I tjänsten ingår Office Online (Word, PowerPoint, Excel och OneNote),OneDrive-lagringsutrymme. Prakticum tillåter lärare och studerande att installera fullständiga Office program på upp till 5 PC- eller Mac-datorer kostnadsfritt.

Läs hela notisen

Studerande lösenord 11.12.2017

Från och med nu kan studerande själv skapa nya lösenord, byta glömda lösenord, byta låsta lösenord via Wilma till alla skolans system (Wilma, E-post, Datorer, Google,etc.) Klicka på glömt lösenord länken under inloggnings fönstret till höger på Wilmas inloggnings sida Detta kräver att de har inskrivet i Primus en privat e-postadress som de använder på sin fritid INTE epost med @edu.prakticum.fi

Läs hela notisen

Instruktioner för Wilma mobiltelefon applikationen 12.10.2017

Om du har utmaningar i att få Wilma appen att fungera på din mobiltelefon hittar du länkar till instruktioner i detta meddelande Wilmas adress för prakticum i Wilma appen är : prakticum.inschool.fi

Läs hela notisen

Äldre notiser

Du ser endast officiella notiser ovan. Efter att ha loggat in kan du se mera notiser.

Wilma 2.30.18 © 2000-2020 Visma